TVL – Toeleveringsbedrijf Van Landuyt Kalkensteenweg 21b, 9230 Wetteren (België) +32(0)9/369.46.22 tvl@tvl-vanlanduyt.be
Bike to Work 2016

Bike to Work 2016

Meer dan de helft van de medewerkers woont op minder dan 10 km van de TVL site. Daarom hebben wij een actieplan opgezet om het fietsen naar het werk te promoten. Onze medewerkers kunnen hun kilometers elektronisch inbrengen in het “bike to work” programma, een fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond.

Volgend artikel verscheen eind 2016 in het fietsmagazine Bike to Work:

Bike to Work door de bril van 3 werkgevers

Ze nemen deel aan Bike to Work omdat ze hun medewerkers willen motiveren om meer te fietsen, omdat het rijmt met hun verloningsbeleid of omdat de fiets perfect past in hun positionering als duurzaam bedrijf. Pfizer, stad Torhout en Toeleveringsbedrijf Van Landuyt over hun deelname aan Bike to Work, het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond.

Geert Van Landuyt, CEO bij Toeleveringsbedrijf Van Landuyt

Toeleveringsbedrijf Van Landuyt, gevestigd in Wetteren, stapte in juni 2016 in Bike to Work en telt 10 geregistreerde fietsers op 28 werknemers. De werknemers wonen bijna allemaal in een cirkel van enkele kilometers tot maximaal 15 kilometer van de werkplek. Van files hebben ze ook nauwelijks last. Geert Van Landuyt, CEO: “Wij hebben als werkgever de fiets vooral gepromoot als extralegaal voordeel. Alle werknemers krijgen de maximale vrijgestelde fietsvergoeding: 22 eurocent per gereden kilometer. Het platform van Bike to Work bevat een slimme rapportagetool om de fietsvergoeding te registreren en die gegevens makkelijk te importeren in het loonverwerkingspakket van het sociaal secretariaat.”

Geert wijst erop dat het niet zo evident is dat bijna de helft van de werknemers af en toe met de fiets komt. “Wie in ploegen werkt, moet vaak in de duisternis rijden. Bovendien heeft bijna niemand hier een ‘zittend beroep’. Wij draaien en frezen metalen onderdelen voor windturbines, graafmachines, bussen,… Onze werknemers staan of lopen de hele dag rond, ze zijn dus al acht uur actief bezig.”

Geert fietst zelf niet naar zijn werk – hij woont vlak naast zijn bedrijf – maar “ik fiets wel op de werkplek, met een minifiets”, lacht hij.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gerealiseerd met de steun van Met de steun van FIT Vlaanderen