TVL – Toeleveringsbedrijf Van Landuyt Kalkensteenweg 21b, 9230 Wetteren (België) +32(0)9/369.46.22 tvl@tvl-vanlanduyt.be

Een vleugje geschiedenis...

Historiek

Historiek

Alfons-Frans Van Landuyt

De oorsprong van het bedrijf is te vinden bij Alfons-Frans Van Landuyt. Zijn ouders waren landbouwers. Hij maakte de koperen kannen die nodig waren voor de melkronde.

Karel-Adolf Van Landuyt

Karel-Adolf startte als loodgieter en schakelde over naar de productie van blikken dozen. In Wetteren was PRB “Pouderie Royale Belge” gevestigd. Ze hadden behoefte aan blikken dozen voor het transport van hun buskruit.

Jozef Van Landuyt

Jozef startte als smid en maakte in opdracht van zijn broers de matrijzen voor de blikken dozen. Later schakelde hij over op machinebouw.

Luc Van Landuyt

In 1965 studeerde Luc Van Landuyt af. Drie jaar later nam hij het bedrijf van zijn vader over en verhuisde naar nieuwe gebouwen buiten het centrum. De bedrijfsactiviteit is in 2004 overgelaten aan Falcon Fund.

Geert Van Landuyt

Werkhuizen Van Landuyt zocht zijn activiteiten te spreiden. In 1970 startte Volvo Trucks zijn productie in Gent op. TVL werd uitgekozen voor de bewerking + assemblage van de voorassen van de lichte vrachtwagens.

Dit was de start van TVL “Toeleveringsbedrijf Van Landuyt”.

Geert werd het hoofd van deze afdeling en breidde het verder uit tot een onafhankelijk bedrijf.

Gerealiseerd met de steun van Met de steun van FIT Vlaanderen