TVL – Toeleveringsbedrijf Van Landuyt Kalkensteenweg 21b, 9230 Wetteren (België) +32(0)9/369.46.22 tvl@tvl-vanlanduyt.be
Ecologische verantwoordelijkheid

Ecologische verantwoordelijkheid

Klimaatmitigatie

TVL engageert zich om de streefdoelen van het Verdrag van Parijs (COP21) – de algemene opwarming van de aarde beperken tot 1.5°C – te behalen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.  Op die manier willen wij ons steentje bijdragen om de gevolgen van de klimaatverandering zo klein mogelijk te houden.

Wij doen dit aan de hand van volgende initiatieven:

Groene energie

TVL, gebruikt al sinds 2008, als één van de eerste bedrijven in België, 100% hernieuwbare energie. Onze energieleverancier Elexys NV geeft ons de garantie dat alle elektriciteit die aan TVL geleverd wordt volledig geproduceerd wordt uit hernieuwbare energiebronnen.

Het certificaat groene energie hier downloaden.

Zonneboiler

TVL heeft een zonneboiler laten installeren op het dak van het bedrijfsgebouw. Deze zonneboiler zorgt voor warm water in de sanitaire ruimte, waar de operatoren hun handen kunnen wassen.

Milieuvriendelijke aandrijving van onze heftrucks

Onze oudere heftrucks zijn nog grotendeels uitgerust met een verbrandingsmotor. Telkens één van deze heftrucks uit circulatie wordt genomen, wordt ze systematisch vervangen door een milieuvriendelijke elektrische versie. Op die manier vergroten we geleidelijk aan onze vloot met milieuvriendelijke heftrucks.

Wateropvangsysteem

Onze bewerkingscentra, bewerkingscentra met pinole en draaibanken gebruiken koelwater om de metalen werkstukken die ze bewerken, te smeren en te laten afkoelen. Het koelwater wordt constant gefilterd om ervoor te zorgen dat het water gedurende een hele lange tijd in de machine kan blijven zonder te moeten verversen.

TVL gebruikt een wateropvangsysteem om regenwater op te vangen in een tank. Dit regenwater wordt gebruikt voor het aanmaken van koelwater voor de machines.

Het recycleren van afvalsystemen

Recycleren is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. TVL is een grote voorstander van het sorteren, recycleren en hergebruiken van afvalproducten. Wij vragen aan al onze medewerkers om hieraan mee te werken. Binnen het bedrijf staan op meerdere plaatsen  verschillende soorten afvalcontainers. Deze containers worden op regelmatige basis geleegd door een externe firma die in afvalbeheer  gespecialiseerd is.

CNC bewerkingscentra met energierecuperatie

De energie die vrijkomt bij CNC bewerkingscentra die afremmen, wordt in een lokaal elektriciteitsnetwerk van het atelier opgevangen. Deze  energierecuperatie vertegenwoordigt zo’n 10% van het totale elektriciteitsverbruik.

Gerecycleerd kantoormateriaal

TVL koopt zo veel mogelijk gerecycleerd kantoormateriaal: ecologisch kantoorpapier en enveloppen, koffiebekers die 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar zijn, groene kuisproducten, enz. Wij geven de voorkeur aan de leveranciers van kantoormateriaal die dit soort producten kunnen leveren.

Groene omgeving

Ons bedrijf is gelegen in een rustige en groene buurt, omgeven door weilanden. Het bedrijfsterrein zelf heeft een mooie en goed  onderhouden tuin, waarin de werknemers hun lunchpauze kunnen doorbrengen.

Gerealiseerd met de steun van Met de steun van FIT Vlaanderen